Test Your Crime Knowledge

I love finding interesting tidbits and fun facts when I’m researching for my books.  I came across a ten-question quiz related to crime.  I missed one, number #9. 

These are actually tough.  Try your luck and see how well you know crime history.  I’ve posted the answers at the bottom. 

Good luck!

1. These _____ realities remain fluid and often contentious.

a.                   Jacques Derrida

b.                  Deconstruction

c.                   Structuralism

d.                  Henri Bergson

2. In the United States since 1930, the FBI has tabulated _____ (UCR) annually from crime data submitted by law enforcement agencies across the United States.

a.                   Joseph L. Gormley

b.                  Behavioral Science Unit

c.                   Uniform Crime Reports

d.                  National Incident Based Reporting System

3. These laws vary from time to time and from place to place: note variations in gambling laws, for example, and the prohibition or encouragement of _____ in history.

a.                   Louisiana

b.                  United States

c.                   Duel

d.                  Hawaii

4. 2380 BC-2360 BC, _____ had an early code that has not survived; a later king, Ur-Nammu, left the earliest extant written law-system, the Code of Ur-Nammu.

a.                   Short chronology timeline

b.                  Samsu-lluna

c.                   Hammurabi

d.                  Rim-Sin I

5. The Romans systematized law and applied their system across the _____.

a.                   Byzantine Empire

b.                  Roman Empire

c.                   Roman Republic

d.                  Western Roman

6. Crimes defined by treaty as _____ include:

a.                   Murder

b.                  Criminal Law

c.                   Crime against International Law

d.                  Conspiracy

7. The _____ owned all the family and its property (including slaves); the pater enforced matter involving interference with any property.

a.                   Roman Magistrates

b.                  Mos maiorum

c.                   Pater families

d.                  Roman law

8. This posits that the nature of the world or of human beings underlies the standards of _____ or constructs them.

a.                   Virtue

b.                  Moral relativism

c.                   Morality

d.                  Conscience

9. _____ wrote in the 13th Century: “the rules and measures of human acts is the reason, which is the first principle of human acts.” (Aquinas, ST I-II, Q. 90, A.I.)

a.                   Thomas Aquinas

b.                  Duns Scotus

c.                   Blaise Pascal

d.                  Immanuel Kant

10. One of the earliest justifications involved the theory of _____.

a.                   Immanuel Kant

b.                  Georg Wilhem Friedrich Hegel

c.                   Thomas Quinas

d.                  Natural Law

1. c, 2. c, 3. c, 4. a, 5. b, 6. c, 7. c, 8. c, 9. a, 10. d

About jchasenovelist

Published thriller author, criminologist, and blogger.
This entry was posted in crime and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s